Модел Яхт Клуб - Пазарджик

Модел яхт клуб-Пазарджик е регистриран по ЗЮЛНЦ с обществено полезна дейност през 1994г. и в настоящия момент има над 80 членове. Основната дейност на клуба е да осъществява учебно-трнировъчна и спортно-състезателна работа сред младежта и децата.

  • Язовир Батак
  • Автомоделизъм
  • Радиоуправляеми модели
  • История
80 членове
500 златни медала
13 ервопейски титли
16 световни титли

Обичаме това което правим!

Повече от 60 години успешно се развиват авиомоделизма и корабомоделния спорт, а в последно време автомоделизма и уйндсърфинга. Особено популярен е и при изключителни успехи се развива корабомоделния спорт, който през последните години е водещ в страната и Общината. В Представителните отбори на клуба се състезават над 40 високо разрядни спортисти-корабомоделисти, бивши и настоящи световни и европейски шампиони и призьори. Пазарджишките корабомоделисти само през 2008 година завоюваха над 100 медала от международни и вътрешни първенства. Всяка година спортисти от клуба успешно участват в Европейски и Световни първенства. Ежегодно Пазарджик е домакин на отговорни държавни и международни прояви. През последните години клуба бе организатор и на три световни първенства и Купа "Евразия" за скоростни корабни модели. На Най-високо ниво се развиват класовете "А/В"-скоростни модели, "С"-настолни модели, "FSR-Eco"-радиоуправляеми модели за групови гонки и "F-5"-радиоуправляеми яхти.

Клуба използва базата на Общински детски комплекс-Пазарджик за работа с децата и през последните години в представителните отбори се включват нови талантливи попълнения. Основната база за спортно-състезателна дейност на клуба е язовир Батак. Разположен сред китните Родопи, язовира предлага идеални условия за спорт и отдих на любителите на водните занимания и е предпочитано място за провеждането на международни и вътрешни състезание за класовете F-5 радиоуправляеми яхти и за FSR-Eco-класовете за групови гонки. С подкрепата на спортната обещественост и Община Пазарджик, клуба е в непрекъснат подем.

Присъединете се

Винаги търсим талантливи хора!

Присъединете се